АРХИВИ ПРОДУКТИ УСЛУГИ FREETOOLS

НОРМАТИВНИ Д. БИБЛИОТЕКА LINKLIST


Мултиплатформена Програма за Криптиране / Декриптиране на Текстови Съобщения

TXTcrypt е малка мултиплатформена програмка за криптиране/декриптиране на текстови съобщения.

Тя поддържа iphone, android и winphone. Програмата разполага и с няколко десктоп версии.

Позволява да криптирате и декриптирате текстови съобщения, които изпращате/получавате по sms, email, chat и др. канали за текстова комуникация.

Интерфейсът е максимално опростен. Програмата има бутони за интеграция с sms функция и email.

При изпращане в полето за текст набирате или копирате желания текст. В полето за парола набирате вашата парола (нужно е да се знае и от двете страни). После натискате бутона за криптиране и текста в полето се криптира (става на йероглифи). Същевременно последния се копира в клипборда за по-лесно ползване в желания канал за комуникация. Остава да копирате криптирания текст в полето на съответния комуникационен продукт и да го изпратите.

При получаване на криптиран текст (йероглифи) е нужно да го копирате в полето за текст, после да наберете паролата и да натиснете бутона за декриптиране. Текстът се декриптира и може да го четете. Същевременно същия се копира в клипборда за евентуално допълнително ползване.

Голямо предимство на програмката е кросподдръжката на почти всички платформи и възможността да ползвате всевъзможни канали за комуникация като sms, email, chat (skype, viber, facebook и пр.). Простотата на работа също е голям плюс.

Недостатъкът е относително ниската степен (64 бита) на криптиране, но ако не сте терорист, това въобще няма да ви притесни :)

Изтеглете от тук: http://txtcrypt.com/

ч

INDEX ЗА НАС КОНТАКТ ВРЪЗКА ФОРУМ

 

ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ © SSS ©